jajka na śniadanie/ polska/ przystawki/ Śniadanie/ śniadanie słone/ Wielkanoc

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i serem

25 marca 2018 | Ostatnia aktualizacja: 28 marca 2019 przez Aleksandra

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i serem

Ta wersja faszerowanych jajek jest może mniej tradycyjna, ale nie mniej pyszna. Suszone pomidory pasują idealnie do jajek i w połączeniu z serem nadają im głębokiego i uzależniającego smaku. Bardzo polecam!

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i serem Sun-dried tomato and parmesan deviled eggs

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i serem Sun-dried tomato and parmesan deviled eggs

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i serem

Przepyszne faszerowane jajka z dodatkiem suszonych pomidorów i sera (żółtego albo parmezanu) to świetne połączenie smaków
sun-dried tomato deviled eggs
Drukuj przepis

RATE THE RECIPE

(click on the stars)

No ratings yet
czas przygotowania 13 min
czas gotowania 7 min
całkowity czas 20 min
porcje 10 faszerowanych połówek jajek
autor Aleksandra

składniki

  • 5 dużych jajek
  • 4 kawałki suszonych pomidorów drobno pocięte
  • 1 łyżeczka oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami
  • 2 czubate łyżeczki majonezu
  • 1 łyżka parmezanu lub 1 plasterek sera żółtego np. goudy, starte na drobnych oczkach tarki
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • rzeżucha lub ulubione kiełki o delikatnym smaku do posypania

Would you like to save this?

We'll email this post to you, so you can come back to it later!

wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo: włożyć do średniego garnka, zalać wrzącą wodą i gotować 7 minut na dużym ogniu od momentu zagotowania się wody (lubię jak żółtka są ścięte ale minimalnie wilgotne w środku), po ugotowaniu włożyć do lodowatej wody, ochłodzić, obrać ze skorupek.
  • Jajka przekroić ostrym nożem na pół, wybrać żółtka, rozgnieść widelcem, połączyć z pozostałymi składnikami, doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać, nałożyć nadzienie do połówek białek. Posypać rzeżuchą i podawać.
Rodzaj przystawka, śniadanie
Kuchnia międzynarodowa, polska
Tried this Recipe? Rate the Recipe and tell us what you think in the Comments!

Wypróbowałaś/-eś ten przepis? Zostaw mi proszę komentarz i napisz czy Ci smakowało. Na pewno pomoże to innym czytelnikom, a mi będzie bardzo miło! Przepis możesz również ocenić i dodać zdjęcie przygotowanego dania.

Zobacz także

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Recipe Rating - click on the stars!




Maksymalna wielkość pliku: 1 MB. Możesz uploadować: zdjęcia. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here